Задържаният за убийство руснак: Хлебарките в килията пречат сериозно на моите занимания

12:50, 23 юни 17 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Има много хлебарки в килията ми, които ми пречат да спя и да правя моите занимания“. Това каза днес в съдебната зала 40-годишният руснак Митрадевананда Свами, който бе задържан на 2 юни тази година за срок от 40 дни по искане на Окръжната прокуратура. Той обжалва взетата спрямо него мярка „задържане под стража“, като поиска домашен арест.

Свами обясни още, че хората, които давали показания за него, са били заплашвани. Той посочи, че на руската страна не ѝ харесвало неговия начин на живот, не ѝ харесвало, че осъществява религиозни неща.

„На властите в Русия не им допада, че аз имам много последователи. Върху тях, както и върху мен, са оказвани репресии“ – добави обвиняемият.

Адвокатът му каза от своя страна, че Свами е съвестен човек с достатъчно доходи и той не може да изпълнява служебните си задължения заради мярката „задържане под стража“. Освен това затворът не може да му осигурява необходимите продукти, които той, вследствие на религиозните си убеждения, приема.

Държавното обвинение пък настоя мярката на Свами да бъде потвърдена.

След като изслуша становищата и на двете страни, съдът реши да остави в ареста Митрадевананда Свами, като посочи, че ако до 20 дни Русия не изпрати нужните документи по искане за екстрадицията на обвиняемия, има процедура и той може да бъде освободен.

„Вие сте извисен духовно и може да издържите всякакви условия“. С тези думи се обърна съдията към Свами.

Решението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в града, като евентуалното заседание ще е на 29-ти юни от 14:00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама