Сменят наемателя на Малкия плаж в Лозенец

18:04, 03 юни 17 25 848 Шрифт:
Автор:

Министерството на туризма определи нов наемател на „Малък плаж – Лозенец“. Причината е, че спечелилата търга с тайно наддаване фирма „ГеоМиК Инженеринг“ от град Пазарджик се отказала от стопанисването на ивицата.

На 28 април тази годна представляваното от Кирил Байлов дружество надделя над другите трима кандидати за плажа с ценова оферта от 120 000 лв. с ДДС. Той обаче не е платил годишната наемна цена в указания 14-дневен срок, а на 23 май е изпратил писмо, че се отказва от сключването на договор за наем на обекта.

При това положение от Министерството на туризма дават под наем плажа на втория класиран в търга участник. Това е дружеството „Тайс – Р“, което, случайно или не, също е от град Пазарджик. То е управлявано от Лиляна Тодорова Синапова-Христова в съдружие с Ралица Петрова Генурова. Те са предложили годишна наемна цена в размер на 108 000 лв. с ДДС. Чадъри и шезлонги ще се предлагат на летовниците по 10 лв. за брой.

„Тайс – Р“ също има срок от 14 дни да внесе едногодишната наемна цена за стопанисването на плажа, в противен случай ще означава, че се отказва от сключването на договор.

Малкият плаж се намира в югоизточния край на Лозенец. Разпростира се върху площ от 2376 кв.м. Известен е още и като плаж Тарфа поради близкото си разположение до едноименната местност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама