Избраха наемателите на плажовете „Къмпинг Делфин“ и малкия в Лозенец

12:36, 09 май 17 25 2303 Шрифт:
Автор:

Министерството на туризма оповести новоизбраните наематели на морските плажове „Къмпинг Делфин“ и „Малък плаж – Лозенец“, намиращи се в община Царево.

Пловдивското дружество „Тйва Интернешанъл“ със собственик Йордан Тодоров ще е собственик през следващите 5 години на плаж „Къмпинг Делфин“. Фирмата не е имала никакъв проблем да спечели търга с тайно наддаване, тъй като е била единственият кандидат за наемател на обекта. Заради това и достигнатата годишна наемна цена за плажа не е особено голяма – 13 333,20 лв. с ДДС. „Тйва Интернешанъл“ се задължава да предлага чадъри и шезлонги на цени, не по-високи от 10 лв. за брой.

По-различно са стояли нещата при избирането на наемател за „Малък плаж – Лозенец“. Четири дружества са наддавали за обекта, като в крайна сметка търгът се печели от „Гео МиК Инженеринг“ от град Пазарджик, представлявано от Кирил Байлов. Фирмата е предложила годишна наемна цена в размер на 120 000 лв. с ДДС. Чадърите и шезлонгите ще се предлагат за максимум 15 лв. за брой през целия 5-годишен период на договора.

Активната плажна площ на къмпинг „Делфин“ е в размер на 5262 кв.м. Дължината на бреговата ивица е 415 метра. Къмпингът се намира на километър северно от град Ахтопол. От едната му страна морето гали с вълните си най-стария нудистки плаж по Южното Черноморие, а на юг се простира дългият ахтополски плаж.

Малкият плаж в курортното селище Лозенец се разпростира върху 2376 кв.м. 131 метра е дълъг и около 20 м е широк неговият бряг. Известен е още и като плаж Тарфа поради близкото си разположение до едноименната местност. Намира се в югоизточния край на селото, близо до местното пристанище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама