Пациентът, пребил лекари: Искам да се поправя, затворът ме прави по-злобен

15:12, 26 май 17 25 731 Шрифт:
Автор:
„Съжалявам много за постъпката си. Не съм употребявал досега алкохол. Никога не съм посягал. Донякъде не мога да си обясня постъпката. С друго око ме гледат хората, защото съм лежал в затвора. Бях с колегите си на банкет. Не знаех, че така ще стане после. Искам да се поправя. Затворът не ни поправя, а ни прави по-злобни“. Това каза в съдебната зала Кирил Нойков, който пребилекари в МБАЛ „Бургасмед“. Днес Бургаският районен съд гледа мярката му за неотклонение.

Първоначално в залата Нойков и адвокатът му Дарина Маджарова поискаха делото да се гледа при закрити врати, като обвиняемият посочи, че не иска да бъде гледан от цяла България. Съдията обаче счете, че искането е неоснователно, тъй като случаят предизвика обществен интерес.

„Налице е едно поведение, което показва искрено съжаление“ – каза адвокат Маджарова.

Тя заяви, че спрямо клиента ѝ трябва да бъде взета по-лека мярка, тъй като той страда от сърдечно заболяване, което изисква грижи, които не могат да се полагат в следствения арест, а ако не се лекува, това може да бъде фатално за неговия живот. Адвокат Маджарова посочи, че спрямо Нойков е нанесен побой, има белези от насилие по него. Тя настоя да се изиска от затвора сведения относно това, а също така и да се назначи експертиза за психическото му състояние.

По-лека мярка поиска и самият обвиняем. Той обясни, че е лежал в психиатрични заведения, тъй като има психични проблеми.

Държавното обвинение от своя страна настоява за най-тежката мярка „задържане под стража“, защото има реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление. Прокурорът изтъкна, че Кирил Нойков е извършил това деяние в условията на опасен рецидив. Той е бил осъждан и за други престъпления. Също така е налице висока степен на обществена опасност.

За извършеното престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

След като изслуша становищата и на двете страни, съдията реши да задържи под стража Кирил Нойков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама