Пиян пациент преби двама лекари в болницата в „Меден рудник“

12:58, 24 май 17 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жертва на насилие от страна на пациент са станали двама лекари и част от персонала на МБАЛ „Бургасмед“ в комплекс „Меден рудник“, съобщиха от здравното заведение.

Тази сутрин в спешното отделение на болницата чрез Спешна медицинска помощ е докаран и приет за спешно лечение мъж на 20 години във видимо нетрезво състояние, съмнение за гърч и предполагаема употреба на наркотични средства.

Младежът е буйствал и е бил агресивен, като при опита за оказване на спешна помощ от страна на медицинския екип от отделението на болницата той нападнал дежурния лекар, лекаря, извикан от отделение по Анестезиология и интензивно лечение за консултация, както и друг член от персонала на болницата, опитващ се да помогне. В помощ на медицинския екип се намесва и придружител на друг пациент, приет в Спешно отделение.

Лекарят от реанимация е ударен с юмрук в корема и е повален на земята, другият член от персонала е в тежко състояние, но без опасност за живота. Той е приет за лечение в болницата  със счупен нос, което ще наложи последваща операция, съмнение за фрактура на левия крак, тежки хематоми по цялото лице.

На мястото веднага е извикана полиция, като буйстващият пациент е задържан от органите на реда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама