Ангелкова прекрати търг за наем на плаж в Свети Влас

15:01, 10 май 17 25 906 Шрифт:
Автор:

Със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова е прекратен търгът с тайно наддаване за отдаване под наем на морски плаж "Св. Влас - болницата". Решението е въз основа на постъпила жалба във Върховния административен съд.

След като Ангелкова е разгледала жалбата по административен ред, е станало ясно, че в заповедта за откриване на търга и в одобрената от служебния министър на туризма Стела Балтова тръжна документация не се съдържа обстоятелството, че за плажа е налице действащ договор за концесия, който е със срок на действие до 4 юли 2017 г. Това обстоятелство не е взето предвид и по този начин заповедта на служебния министър на туризма от 21 март тази година за провеждане на търг за отдаване под наем на плажа е неоснователно.

Припомняме, че за плаж "Св. Влас - болницата" вече беше обявен и участник, спечелил търга. Това е дружеството „Юробилд БГ“ от град Дряново, на което ще бъде възстановен внесеният от него депозит и сумата в размер на разликата между постигнатата чрез тръжната процедура наемна цена и внесения депозит на определения за спечелил търга участник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама