Бизнесдама от Дряново става наемател на плаж в Свети Влас

07:00, 28 апр 17 25 1255 Шрифт:
Автор:

Дружеството „Юробилд БГ“ от град Дряново е определено за победител в търга с тайно наддаване за отдаване под наем на морски плаж „Свети Влас-болницата“, показа проверка на Topnovini.bg в Министерството на туризма. Фирмата със собственик и управител Анита Ганчева е предложила по-добра оферта от другия кандидат за наемател на плажа – „Тера Тур Сервиз“ от София, част от холдинговата структура „Агрохолд”, свързвана с бащата на генералния директор на „Лукойл България” Валентин Златев. Именно „Тера Тур Сервиз“ беше концесионер на същия плаж доскоро.  

Първоначално документи за участие в търга е подало и още едно дружество – столичното „Хорнит“ ООД, но впоследствие от фирмата са се отказали от участие в тръжната процедура.

„Юробилд БГ“ ще плаща годишна наемна цена за плажа в размер на 102 120 лв. с ДДС. Дружеството се задължава да предлага чадъри и шезлонги на цени от 8 лв. за брой. Фирмата трябва да внесе едногодишната наемна цена от договора в 14-дневен срок от обявяването му за победител в търга, в противен случай няма да стопанисва обекта.

Плаж „Св. Влас-болницата“ се разпростира върху 16 762 кв.м земя. Бреговата му линия е дълга 895 метра. Активната плажна площ е в западната и източната част на крайбрежната ивица, а в останалата част плажът е зает от чакълести наслагвания. Негова характерна особеност са изградените осем брегозащитни буни.

Достъпът до плажната ивица е през централното шосе, свързващо Слънчев бряг и град Свети Влас - чрез подходи до границата на обекта, тротоари и крайбрежна алея. От съществуващата алея, която е удобна и за автомобилен достъп, са разработени три подхода на база съществуващи пешеходни пътеки. Има условия за паркиране на лични моторни превозни средства близо до плажа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама