• Снимка: Община Бургас

Бившият директор на дружеството „Бургасинвест“ Атанас Щерев, който беше осъден на 3 години затвор за това, че през 2014 г. блъсна на пешеходна пътека и причини смъртта на 18-годишната Антоанета Димитрова, е изчезнал и не може да приведен зад решетките. Това съобщи Радио Бургас, позовавайки се на информация от прокуратурата. Щерев е в неизвестност от началото на годината и е обявен за издирване.

„Присъдата не е приведена в изпълнение, тъй като осъденият не е открит на известния му адрес, след което е обявен за национално издирване. След установяването му веднага ще бъде приведен в затвора“ – е заявила говорителят на Бургаската окръжна прокуратура Красимира Кателиева.

По непотвърдена информация Щерев се намира в Германия и се търсят начини той да излежи присъдата си там.

Инцидентът е от 5 януари 2014 година. Около 18.40 часа в на ул. „Димитър Димов“, срещу бл. 37 в к-с „Зорница“, при управление на лек автомобил Щерев не намалил скоростта и не спрял преди пешеходната пътека, за да пропусне пресичащата по нея Антоанета Димитрова, блъснал я и 18-годишното момиче загива.

Производството пред Окръжния съд в Бургас премина по реда на съкратеното съдебно следствие и Щерев е осъден на 3 г. лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип и е лишен от право да управлява МПС за 5 г. Първата инстанция определя обезщетение в размер на 160 000 лв. за пострадалото семейство. По-късно Бургаският апелативен съд, като потвърди присъдата на Окръжния съд в града в наказателно-осъдителната й част и я измени в гражданската й част. Въззивната инстанция увеличи размера на присъдените обезщетения  за претърпени неимуществени вреди от гражданските ищци от 80 000 на по 150 000 лв. за всеки от тях.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно