Осъденият за убийство на пътя ексшеф на „Бургасинвест“ е избягал в чужбина

16:22, 17 мар 17 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият директор на дружеството „Бургасинвест“ Атанас Щерев, който беше осъден на 3 години затвор за това, че през 2014 г. блъсна на пешеходна пътека и причини смъртта на 18-годишната Антоанета Димитрова, е изчезнал и не може да приведен зад решетките. Това съобщи Радио Бургас, позовавайки се на информация от прокуратурата. Щерев е в неизвестност от началото на годината и е обявен за издирване.

„Присъдата не е приведена в изпълнение, тъй като осъденият не е открит на известния му адрес, след което е обявен за национално издирване. След установяването му веднага ще бъде приведен в затвора“ – е заявила говорителят на Бургаската окръжна прокуратура Красимира Кателиева.

По непотвърдена информация Щерев се намира в Германия и се търсят начини той да излежи присъдата си там.

Инцидентът е от 5 януари 2014 година. Около 18.40 часа в на ул. „Димитър Димов“, срещу бл. 37 в к-с „Зорница“, при управление на лек автомобил Щерев не намалил скоростта и не спрял преди пешеходната пътека, за да пропусне пресичащата по нея Антоанета Димитрова, блъснал я и 18-годишното момиче загива.

Производството пред Окръжния съд в Бургас премина по реда на съкратеното съдебно следствие и Щерев е осъден на 3 г. лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип и е лишен от право да управлява МПС за 5 г. Първата инстанция определя обезщетение в размер на 160 000 лв. за пострадалото семейство. По-късно Бургаският апелативен съд, като потвърди присъдата на Окръжния съд в града в наказателно-осъдителната й част и я измени в гражданската й част. Въззивната инстанция увеличи размера на присъдените обезщетения  за претърпени неимуществени вреди от гражданските ищци от 80 000 на по 150 000 лв. за всеки от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама