Лиляна Павлова: БСП използва Българското председателство, за да може ръководството ѝ да създава впечатление на активна и конструктивна опозиция

23:40, 10 юли 18 / Политика 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фокус: Министър Павлова, днес лидерът на БСП Корнелия Нинова критикува Българското председателство. Какъв е вашият коментар по темата?
Лиляна Павлова: БСП за пореден път използва старата си тактика да атакува най-успешните политики и постижения на българското правителство. БСП отново критикува безспорните постижения на България и не е разбрала кои бяха приоритетите в Програмата на Българското председателство на съвета на ЕС, представени на 1 декември 2017 г. в Народното събрание на Република България и със свое решение изрази подкрепа за Програмата.
Там, където сме доказали професионализъм и лидерство, където получаваме най-високи оценки от европейските ни партньори и признание за качествената и добре свършена съвместна работа на политици, експерти и неправителствени, бизнес и младежки организации.
БСП използва Българското председателство, за да може ръководството ѝ да създава впечатление на активна и конструктивна опозиция.
Сътрудничеството с най-важната за председателството постоянна парламентарна комисия за европейските въпроси, беше безценно, а тя е оглавявана от представител на БСП. Диалогът помежду ни беше постоянен и полезен в търсенето на консенсус по важни за страната ни и Европа теми.
Основната цел на БСП е да дискредитират правителството, както с протести, така и с вотовете на недоверие, планирани по график и без аргументи. Не че няма проблеми в държавата, но те се решават с действия, с диалог, а не със спекулативни изявления и ПР акции.
Всички хули и нападки са плод на политическа злоба и завист. БСП няма конструктивни предложения или визия, а само яростна борба за власт на всяка цена на принципа „3 пъти катастрофирах, и вече се научих как да карам колата“.
Фокус: Г-жа Нинова каза, че председателството е красива опаковка, но няма лидерство.
Лиляна Павлова: България и правителството получиха висока оценка и подкрепа, но опозицията вместо да се зарадва в името на България, единственото се старае да го омаловажи и да принизи успеха. Много жалко.
Именно лидерството и лидерската роля на България бяха основата за успеха на Председателството и постигнатите конкретни резултати.
Европа е по-консенсусна – личи от позицията по търговската политика на ЕС, единството за Брекзит, приетото законодателство в социалната сфера и много други по време на българското председателство.
България е по-конкурентоспособна - България е с нараснало доверие, променен имидж, увеличен кредитен рейтинг.

 

Цялото интервю вижте тук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама