Фондация "Тротоара" развива младежки център в София

18:40, 10 юли 18 / Култура 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фондация "Тротоара" развива младежки център в София, за да подпомага таланти напълно безплатно. За всички, които търсят своята силна страна и за всички, които вече са я открили.

"Основната цел е да ги ангажираме тях в нещо творческо, където те могат да се изявят и да си приложат всички способности, умения и знания и евентуално да получат нови", обясни Деян Янков, основател на фондация "Тротоара", пред БНТ.

Идеята, родена на тротоара преди четири години, днес се радва на една стая и много таланти. Тук всеки е творец и всеки вдъхновява. Музика и танци, спорт, създаване на филми. Нещо като училище, но не съвсем. Като занималня, но не точно. Като дом за всеки талант.

Делниците стават празници. Празниците стават общи. А наред с почивката, младежите сами създават събития.

Парите, събрани от този мач, те ще дарят за Своето място. За да бъде създадено звукозаписно студио, зала за танци, за театър, за рисуване. За да има повече място за вдъхновение.

"Едно от главните неща, върху които сме се фокусирали, е точно това - да съберем хората заедно и те да работят заедно в името на нещо добро", допълни Янков.

И всички от инициативата споделят едно желание - на същия тротоар да дойдат още хора. Още бъдещи таланти. Още бъдещи приятели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама