Четирима общински съветници от ДПС във Велинград подадоха оставки

15:30, 10 юли 18 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима общински съветници от Движението за права и свободи /ДПС/ във Велинград подадоха оставки. Сред тях е и председателят на общинския съвет Бельо Мандраджиев.

В подадените заявления за прекратяване на общинските си пълномощия, съветниците не са посочили мотив. Заявленията са подадени в Общинската избирателна комисия /ОИК/ във Велинград, която трябва да се произнесе, съобщава БНР.

Предполага се, че оставките са подадени под натиска на Движението за права и свободи. В края на миналия месец партията остро осъди поведението на своите общински съветници, които гласуваха за изграждането на паметна плоча на ген. Атанас Семерджиев, въпреки че името му е свързано с Възродителния процес, като началник на генералния щаб на армията. Тогава ДПС заяви, че подобно поведение е недопустимо. Срещу това решение възразиха и от партия „Демократична България“ и заведоха иск за отмяна на решението в Административения съд в Пазарджик.

От администрацията във Велинград съобщиха, че до произнасянето на ОИК Бельо Мандраджиев остава председател на Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама