Предлагат гласуване на едномилионен заем за МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив

14:30, 10 юли 18 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безлихвен заем от 1 320 000 лева да бъде отпуснат на МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив предлага за гласуване от Общинския съвет заместник кметът Розалин Петков. Със средствата, които ще бъдат отпуснати от бюджета на общината, ще се изплатят трудовите възнаграждения на работещите в болницата и задължения към доставчици на медикаменти и храна и други, съобщи БНР.

Здравното заведение трябва да се слее с другата общинска болница „Св. Панелеймон“, но докато процедурата продължава, дружеството продължава да изпълнява медицинска дейност, но собствените му средства не позволяват изплащане на заплати и на просрочени дългове. 

Според справката на директора на болницата Георги Странджев до 30 юни тя дължи 126 000 лева за заплати за април, юни и юли и още 74 000 лева към НАП. Към доставчиците не са изплатени над 650 000 лева. Задълженията по съдебните искове са 140 000 лева, а към банков кредит – 110 000 лева. Отдлено МБАЛ „Свети Мина“ има и друг заме към общината от 190 000 лева.

В искането си за отпускане на безлихвен кредит от общината Странджев обяснява, че заплащането на медицинската дейност по клинични пътеки е намалено от НЗОК под 90 на сто от стойността им, а доставчиците предупреждават, че ще заведет съдебни искове за дължимите средства.

Общинската сесия е на 12 юли, четвъртък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама