Неймар - „лице“ на кампания срещу ненужни повиквания на линейки в Португалия

16:20, 10 юли 18 / Спорт 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Португалският Институт за спешна медицинска помощ обяви нестандартна кампания за ограничаване на ненужните повиквания на линейки. Организацията призова хората да звънят на 112 само когато това наистина е наложително със снимка на бразилския футболист Неймар. Името на нападателя се свърза с честите му падания на терена, а според статистика за последните четири двубоя от Мондиала в Русия, в които Неймар е взел участие, той е лежал на терена общо 14 минути.

75,8% от обажданията на телефон 112 за повикване на спешна медицинска помощ в Португалия не са спешни, информира Националният институт за спешна помощ в страната, като текстът е придружен от снимка на Неймар, паднал на терена.

Кампанията цели да ограничи безсмислените курсове на линейките, а публикацията в официалната фейсбук страница на института има хиляди споделяния. Нестандартното послание, което не е лишено от хумор, обиколи и редица международни сайтове, които отчетоха в процентно число и местните неспешни обаждания към 112. 

По информация на Столичния център за спешна медицинска помощ у нас ненужните повиквания на линейки са над 60% или по-малко от половината от потърсилите спешни медицински екипи са имали наистина нужда от тях. Годишно в България пък фалшивите обаждания до спешна помощ, при които нуждаещият се е плод на нечия фантазия, са около 3000.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама