Цветанов се срещна с Даниел Фрийд

10:54, 10 юли 18 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на работното си посещение във Вашингтон заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с бившия помощник държавен секретар на САЩ посланик Даниел Фрийд.

Американецът е бил и директор в Съвета за национална сигурност при президентите Буш и Клинтън и дългогодишен отговорник по санкционната политика на САЩ.

"С посланик Фрийд обсъдихме дългогодишното си успешно сътрудничество в редица дейности като противодействието на радикализацията и тероризма и преодоляването на регионални кризи и заплахи. По време на разговора ни запознах Даниел Фрийд с резултатите от успешно приключилото Българско председателство на Съвета на ЕС и акцентът, който то и правителството на Бойко Борисов успяха да поставят върху европейското бъдеще на страните от Западните Балкани. В тази връзка с него обсъдихме средата за сигурност в региона, както и различни аспекти на потенциалните заплахи за България и съседните страни. С бившия директор в Съвета за национална сигурност на САЩ изразихме надеждата си, че предстоящата среща на НАТО в Брюксел ще затвърди евроатлантическото единство и ще подпомогне противодействието на външни и враждебни сили", отбеляза Цветанов в личната си фейсбуук страница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама