Фенове финансират филм на Иван Юруков

19:20, 10 юли 18 / Култура 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът Иван Юруков, който обра любовта на тв манияците с превъплъщенията си в шоуто „Като две капки вода“, се хвърля в дълбокото със собствен филм. Театралът е почти готов с режисьорския си дебют „До последен каприз“.

Пълнометражната лента е на финалната права, но за поставянето на последните акценти Юруков търси помощ с финансиране от фенове. Той е измислил остроумен начин да събере парите за завършване на филма, като призовава хората да го подкрепят като предварително закупят билети за премиерата. Направил е и различни дарителски пакети, по подобие на краудфъндинг платформите, срещу които почитателите на родното кино ще получат разообразни бонуси. Срещу 30 лева, всеки може да запише името си във финалните надписи, да се снима с актьорите и да отиде на премиерата. За 50 лв пък, дарителят ще се облагодетелства с всичко това плюс една допълнителна покана за кино, а срещу 100 лв – поканите вече стават три. Най-скъпият пакет е 200 лв, който може да заведе феновете на предпремиерата, на която да преминат по червения килим, да поговорят със звездите в каста и да отидат на купона след прожекцията.

„Приятели, това лято ще е изключително вълнуващо за нас. Предстои ни да завършим снимките на пълнометражния филм “До Последния Каприз”. Независим екип от артисти и професионалисти, работещи изключително мотивирано, с желанието да реализираме и представим един наистина вдъхновяващ кино проект в началото на 2019 г. пред очите на света. Затова бихме искали да поканим и вас да спомогнете за неговото финализиране, под формата на финансова подкрепа“, призовава Юруков от Фейсбук. 
За „До последния каприз“ звездата на моноспектакъла „Пилето, което казва Ку“ е вдъхновен от „24 каприза“ на Паганини.

Филмът разкрива две приключенски истории за смисъла и красотата на живота и връзката на хората с изкуството. Първата част е заснета в село Делвино, разположено в южните покрайнини на Рила планина. Частите от “24 Каприза” на Паганини са изпълнени от световно известния цигулар Светлин Русев, който участва във филма като най-добрия приятел на един от главните герои. В актьорския състав влизат още Стоян Младенов и малките таланти Марти Тодоров и Пепи Тодоров.

Голяма част от филма вече е на лента, предстоят да бъдат запечатани още няколко сцени и окончателно да бъде финализирана постпродукцията. Парите, които ще бъдат дарени ще се разпределят за снимачно оборудване, заплащане на локация, пътни разходи, преносими твърди дискове, реквизит и костюми. Финалът на кампанията по набиране на средства е 31 юли.

Голяма част от проекта Иван реализира със собствени средства и с хонорара си от „Като две капки вода“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама