Омбудсманът ще подкрепи и трите закона, които искат хората с увреждания

12:56, 06 юли 18 / Политика 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи и трите закона, които искат хората с увреждания. Това стана ясно след среща на обществения защитник с родители, които не подкрепят законопроекта за личната помощ. Мая Манолова обясни, че ще стане гарант за приемането и на останалите два закона - за хората с увреждания и социалните услуги.

Манолова се ангажира освен това да посредничи за сближаване на позициите между протестиращите майки и национално представителните организации на хора с увреждания.

Манолова бе категорична, че настоява за приемането в пакет на Закона за хората с увреждания, Закона за социалните услуги, Закона за личната помощ. "Заставам зад абсолютно всички хора с увреждания", заяви Манолова.

Омбудсманът е категорична, че ще направи всичко възможно да си стиснат ръцете с протестиращите майки. Тя бе категорична, че не може да приеме хората с увреждания да бъдат представяни като "майки срещу майки". "Тази възможност да се създава такова противопоставяне трябва да бъдат пресечени", коментира Манолова. "Седем национални протеста са много - 15 години очакване на реформа са много. Време е за действие", настоя Манолова.

Манолова заяви, че Законът за личната помощ е кауза на седем национални протеста на майките. "Аз няма да предам тази кауза", увери Манолова и допълни, че ще стои докрай.

"Когато има диалог, когато има разговор се стига до компромис - за мен компромисът е трите закона заедно - всички да са спокойни, че няма накърняване на нечий интерес", заяви Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама