Жени ГЕРБ-Варна дариха икона за българската църква “Св. Св. Константин и Елена” в Одрин

16:15, 01 юли 18 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Организацията на Жени ГЕРБ-Варна посети българската църква “Св. Св. Константин и Елена” в Одрин. Дамите дариха за храма икона на светите равноапостоли, в чест на които е построен. Жестът бе приет с благодарност от Христо Христов, представител на църковното настоятелство. Той запозна женската организация на ГЕРБ с историята на православния храм, който през 2008 г. бе напълно възстановен с отпуснатите от Министерския съвет на България финансови средства и с подкрепата на дарители. Догодина ще бъдат отбелязани 150 години от изграждането на църквата.

В Одрин варненската група обмени опит с представители на дамски организации. „Проведохме ползотворни срещи с г-жа Борал от Дамски клуб – Одрин, както и с д-р Дидем Алтиерлер от Ротари Инер Уил клуб. Обсъдихме идеи, а също и възможности за съвместни инициативи на женските организации в областта на образованието, културата, социалните дейности”, коментира Даниела Димова – член на НИС на Жени ГЕРБ, общински съветник и председател на комисията по култура към ОбС – Варна, както и директор на Театрално-музикалния продуцентски център в морската ни столица.

„Ще се радваме създадените контакти да се развият. Очакваме нови срещи с дамите от Одрин и във Варна”, сподели на свой ред Йорданка Проданова, областен координатор на Жени ГЕРБ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама