Дания е основен доставчик на трева за стадионите на Мондиал 2018

11:30, 01 юли 18 / Свят 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дания е главният доставчик на семена за трева за футболните стадиони на Световното първенство в Русия. 8 от 12 стадиона, където се провежда надпреварата, използват семена за трева, произведени от датската компания DLF, съобщава foodnation.

За трета поредна година организаторите на Мондиала използват продуктите на тази компания. Стадион „Лужники“, където на 15 юли ще се играе финалът, също е застлан с датска трева.

Периметърът, който обхваща стадионите, използвани за Световното в Русия, е голям и на него има различни климатични особености. Това означава, че едни и същи семена може да нямат еднаква продуктивност на различни места. Въпреки това агрономите на компанията са успели да разработят нов вид семена, устойчиви на стрес и с висока толерантност на болести и сух климат.

Датската компания, която е собственост на фермери, вече е доставчик на трева за някои от най-големите футболни клубове в Premier League. Нейната трева е известна със силната си коренова система. Отличава се също с висока издръжливост на физически натиск от страна на играчите и на резки климатични промени.

Датчаните са лидери на световния пазар за тревни семена и смески, като правят доставки за над 80 държави. Над 90% от общия износ на семена за трева и овощарски семена се изнася за над 100 държави по света. Стойността на износа е 275 млн. евро, съобщава Агрозона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама