Децата на Илън Мъск се обучават в тайно училище

14:20, 28 юни 18 / Любопитно 25 636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петте деца на Илън Мъск не посещават обикновено училище. Те са част от учениците в специално създадено от баща им учебно заведение. В него се обучават само те и хлапетата на работещите в Tesla и Space X.

Резултат с изображение за ad astra elon musk

Училището се казва Ad Astra и е открито през 2014 г. в имение в Калифорния, но след това се мести в централата на Space X. За дейността му не се знае много, но едно е сигурно - всичко във финансов аспект е поето от Мъск.

Резултат с изображение за ad astra elon musk

Учениците в Ad Astra не учат по стандартна програма и общоприетите учебни предмети, макар математиката да е силно застъпена, заедно с инженерните науки, а музиката, спортът и езиците са свободно избираеми.

Децата участват в различни работилници, както и в процеса на създаване на разни хрумки на Мъск, като огнехвъргачките, например. Набляга се на практиката. Така училището се превръща в инкубатор на бъдещи предприемачи и изобретатели.

Оценките са рядко срещани в училището на Мъск. Стимулите идват не от тях, а от работата по различни проекти. Въпреки че са малки за подобни теми, според някои, учениците в Ad Astra размишляват над логически и практически задачи, свързани с дипломация и влиянието върху околната среда на производствените процеси.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама