Тайни клиенти ще следят за касови бележки по Южното Черноморие

09:00, 01 юли 18 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тайни клиенти ще следят за издаване на касови бележки по Южното Черноморие. В лятната кампания ще се включат и командировани служители от вътрешността на страната. Една от основните цели на съвместните проверки ще бъде в посока доброволното спазване на законите, съобщи БНР. 

Междуведомствен координационен център в областната дирекция на МВР ще синхронизира действията на контролните органи. В основната си част проверките ще бъдат извършвани от екипи на Главна дирекция „Фискален контрол“ на националната агенция по приходите. В лятната кампания, по Южното Черноморие ще се включат и командировани служители от вътрешността на страната.

За спазване на трудовото законодателство изкъсо ще следят от Инспекцията по труда в Бургас. По-сериозно внимание ще се обръща при наемането на непълнолетни, тъй като тази година техният брой е впечатляващ, посочи директорът й Павлин Васков.

"И миналата година бяха страшно много исканията за непълнолетни, а тази година броят им е още по-голям, по мои впечатления. Ще обърнем особено внимание при наемането им, тъй като те се ползват с по-специална закрила", каза Павлин Васков. 

Заедно с традиционните проверки по хотели и ресторанти от агенцията по храните обмислят и нови варианти за справяне с нерегламентираната продажба на царевица по родните плажове.

Във фокуса на летните проверки ще бъдат и концесионерите, хотелиерите, апартхотелите, атракционните и увеселителни паркове и заведения. Данъчните напомниха още, че при неиздаване на фискален бон, търговският обект ще бъде запечатван за срок до един месец. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама