Премиера на световния хит-мюзикъл „Mамма Mia" на сцената на Софийска опера и балет

18:00, 01 юли 18 / Култура 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След безпрецедентният успех на сцената на Болшой театър, Софийската опера и балет отново ще ни изненада със смел скок, този път в океана на световния мюзикъл „Mамма Mia"
 
След десетки постановки по целият свят и над 60 милиона зрители, този супер хит ще има своята премиера и в България, на сцената на Софийска Опера и Балет - на 18, 19, 20, 21 и 22 юли.

След това мюзикъла ще се пренесе на 3-тия летен фестивал в Белоградчик „Опера  на върховете“ на 26, 27, 28 и 29 юли. Предвиждат се и представления в цялата страна.

Многобройните зрители ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA "Super Trouper", "Dancing Queen", "Knowing Me, Knowing You", "Take a Chance on Me", "Thank You for the Music", "Money, Money, Money", "The Winner Takes It All", "Voulez-Vous", "SOS", създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в една завладяваща романтична комедия.

В актьорският състав блестят имената на Ники Сотиров, Орлин Горанов, Владимир Михайлов,  Весела Делчева, Михаела Маринова, Деница Шопова, Людмила Козарева, Еделина Кънева, Денко Проданов,  Елена Стоянова, Силвана Пръвчева, Николай Павлов, Симеон Владов.

Диригентската палка ще държи Светослав Лазаров, а оригиналната хореография ще е заслуга на Риолина Топалова.

Постановката е в умелите ръце на акад. Пламен Карталов.

 Билетите вече са в продажба на касата на Софийска опера и касите на Eventim и  Easy Pay.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама