Брус Спрингстийн с награда за цялостен принос към театъра

16:40, 11 юни 18 / Култура 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рок звездата Брус Спрингстийн получи отличието „Тони“ за цялостен принос към театъра.

Бляскавата церемония по връчване на наградите се проведе за 72-ри път снощи в „Рейдио сити мюзик хол“ в Ню Йорк. В ролята на водещи за шоуто влязоха Джош Гробан и Сара Барейлес.

Брус, който миналата година дебютира на нюйоркска театрална сцена, получи специалното отличие за хитовото си шоу „Спрингстийн на Бродуей“, връчено му от колегата му Били Джоуел.

Отличник на театралния еквивалент на наградите „Оскар“ стана постановката „Посещението на оркестъра“, като спечели 10 приза, включително за най-добър мюзикъл. Продукцията надви сериозна конкуренция в лицето на вече утвърдените „Замръзналото кралство“, „Гадни момичета“ и „Спондж Боб Квадратни гащи“. Мюзикълът по израелския филм със същото име допадна на публиката и на журито за наградите „Тони“ с темата си за толерантност. Историята проследява оркестъра на египетската полиция, който трябва да свири на концерт в Израел, но попада в друг град.

"Хари Потър и прокълнатото дете" спечели шест награди "Тони“, включително за най-добра театрална пиеса и режисура на Джон Тифани. Пиесата бе отличена още в категориите за сценарий, осветление, звуково оформление и оркестрация.

Актьорите Гленда Джаксън (“Три високи жени") и Андрю Гарфийлд (“Ангели в Америка“) получиха призовете съответно за най-добра женска и най-добра мъжка роля в пиеса, а екранният Монк – Тони Шалуб – за най-добра роля в мюзикъл.

Сред другите лауреати са композиторът Андю Лой-Уебър (за цялостни постижения), пеещата танцьорка Чита Ривера (също за цялостни постижения) и актрисата Лори Метклаф (най-добра поддържаща женска роля).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама