Има ли напрежение между Нинова и Манолова?

17:00, 11 юни 18 / Политика 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За напрежение между Корнелия Нинова и омбудсмана Мая Манолова говорят източници от Българската социалистическа партия. След скандала с Георги Гергов и вледеняването между нея и председателя на ПЕС Сергей Станишев, Нинова е на път да се скара и с друга популярна фигура на Столетницата - Манолова.  Причината - желанието на Мая Манолова да спечели избори в лично качество и да получи по-престижен пост от настоящия.

Близки до Нинова в средите на социалистите упорито говорят, че на омбудсмана ѝ е лесно да гради имидж, защото темите, по които работела, предполагали бърз обществен отзвук и лесен PR. Въпреки това, до ден днешен Манолова не е решила някакъв голям, значим проблем, твърдят критиците й в партийната централа. Нещо повече - според тях тя просто се опитва да изчисти името си след скандалите с Изборния кодекс и предполагаемите й връзки с Братя Галеви.

Слухове от “Позитано” 20 твърдят, че Манолова продължава да е обидена, че не е номинирана за държавен глава от „своите“. Тя е поставила ултиматум на следващи избори да бъде издигната за водач на листа или да играе с червените за висока изборна длъжност. Корнелия Нинова е поставена на колене и е обещала на омбудсмана подкрепа, стига да успее да подобри имиджа си. 

Публичният отзвук от работата на Манолова е неочакван, макар анализатори да твърдят, че рейтингът на омбудсмана е като на президента - дължи се на институцията, а на личността. Затова сега Нинова трябва да изпълни обещанието си и се чуди как да лавира между съпартийците си. От една страна не иска да отваря пореден нов фронт срещу себе си от знаково лице на партията, а от друга - предизборната работа на Манолова в Кюстендил преди години доведе до напрежение с Иво Атанасов. Той трябваше да бъде компенсиран с пост, а действията на половинката на Ангел Найденов доведе до ниски изборни резултати в региона.

Из кулоарите на “Позитано” 20 се говори, че Манолова толкова се е нахъсала, че вече дори мисли в детайли предизборни плакати за себе си. Нищо, че най-ранният вот е през май догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама