Роби Уилямс, Аида Гарифулина и Роналдо ще са част от церемонията по откриването на Мондиала

16:40, 11 юни 18 / Любопитно 25 679 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският певец Роби Уилямс и оперната дива Аида Гарифулина ще вземат участие в церемонията по откриването на Световното първенство в Русия. Тя ще се проведе на 14-ти юни преди първия мач между домакините от Русия и Саудитска Арабия и ще започне в 17:30 часа българско време.

"Толкова съм щастлив, направо съм във възторг от това, че отново ще дойда в Русия, този път заради подобно уникално събитие. Постигнал съм много, но да открия световен шампионат пред 80 000 зрителите по трибуните и милиони любители на футболната игра в цял свят, това просто е детска мечта. Каним всички любители на музиката и футбола да се присъединят към това забележително шоу на стадиона в Русия или пред екраните на телевизорите си", коментира Уилямс.

"Никога не съм мислила, ще мога да стана част от такъв грандиозен празник - първенство на планетата по футбол в моята родна страна. А образът, в който ще изляза пред целия свят е много символичен и се асоциира с въплъщение и изпълнение на мечти. Чия мечта ще се сбъдне на нашия световен шампионат ще научим на 15 юли, на същата сцена, след завършването на едномесечния футболен празник в Русия", отбеляза Гарифулина.

Част от шоуто на 14-ти юни ще бъде и бразилската легенда Роналдо.

"Встъпителният мач на Световно първенство винаги е много символичен, тъй като именно това е моментът, в който разбираш, че това, което си чакал четири дълги години, най-сетне е настъпило. И въпреки че никой не си си представя точно какво ще се случи в тези четири седмици, всеки знае, че ще има незабравимо зрелище. Това разбира се е и много емоционален момент за организаторите на турнира - след толкова дълга и сложна работа по подготовката целият свят ти идва на гости. Аз самият изпитах това преди четири години в Бразилия и сега просто съм щастлив да споделя това чувство с жителите на Русия", каза Роналдо.

Шампионатът на планетата ще се проведе за първи път на територията на Русия в периода 14 юни - 15 юли, мачовете ще се играят в Москва, Калининград, Санкт Петербург, Волгоград, Казан, Нижни Новгород, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург. Общият награден фонд на Световното първенство ще бъде 400 млн. долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама