Засилени мерки за сигурност преди срещата Тръмп-Ким

10:30, 11 юни 18 / Свят 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Часове остават до историческата среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Тя е насрочена за 12 юни и ще се проведе в Сингапур, където двамата лидери вече пристигнаха.

Засилени са мерки за сигурност в Сингапур преди срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Американският президент и севернокорейският лидер пристигнаха в неделя и са настанени в хотели на около километър разстояние един от друг.

Историческата среща ще се проведе на остров Сентоса, в хотел "Капела", който и преди е бил домакин на срещи на високо равнище. Мястото е оградено плътно, а пропускателният режим е затегнат от няколко дни.

Високопоставени представители на САЩ и Северна Корея вече проведоха разговор преди голямата среща утре. Американският посланик на Филипините Сун Ким и севернокорейският министър на външните работи И Йон Хо се видяха в хотел.

Пръв в Сингапур дойде Ким Чен Ун. Севернокорейската държавна телевизия разпространи кадри от пътуването и срещата му със сингапурския премиер Ли Сиен Лун, който ще разговаря днес и с Доналд Тръмп.

Същевременно конвоят на американския президент също бе внушителен с около 30 автомобила. Организирането посещението в Сингапур се оценява на близо 20 милиона долара.

Във вторник ще се състои първата в историята среща между действащ американски президент и лидер на Северна Корея. Очаква се Доналд Тръмп да предложи американски инвестиции в севернокорейската икономика, а в замяна да поиска прекратяване на ядрената програма на Пхенян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама