В началото на юли започва ремонт на бул. „Васил Левски” в столицата

16:25, 05 юни 18 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В началото на юли започва реконструкцията на булевард "Васил Левски" в София. За месец и половина в района се очаква да бъде затруднено движението. Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев призова шофьорите да използват алтернативни маршрути, за да избегнат задръстванията.

"Обектът бул. "Васил Левски" ще бъде съвместен с ремонт на ул. "Граф Игнатиев", тъй като там има да се сменят релсите, които са в самото кръстовище и съответно ще се изгражда и подлез към близко намиращата се метростанция. Движението няма да бъде спирано, което ще доведе до възможни задръствания. Призовавам хората да използват бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" като най-близка алтернатива на бул. "Васил Левски", заяви Крусев.

Той обясни, че дейностите по ремонта на бул. „Васил Левски” ще продължат общо 40 дни. Зам.-кметът извърши проверка на ремонта на ул. „Гюешево”, където се извършва обновяване на тротоарите. След приключване на дейностите, ще се премине към преасфалтиране на трасето. 

„Това е една от най-основните улици, която свързва „Красна поляна” и центъра на града. Ремонтът струва около половин милион лева. Включени са изцяло нови тротоарни настилки и преасфалтиране. Тук минава и градски транспорт и улицата е пряка алтернатива, които идват от южна посока към центъра”, каза още той. 

Крусев заяви, че до дни започва изграждането на кръговото кръстовище на ул.” Папрат” и ул.” Захари Зограф”, както и на ул. „Боянска”, продължават и останалите ремонти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама