Във Варна стартира операция за предотвратяване на инциденти с мотори

15:55, 05 юни 18 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Операция "Мотоциклетист" вече стартира във Варна, предаде ''24 часа''. Целта й е да се предотвратят трагични инциденти с мотори, както и да се подсигури спокойствието на хората, особено на тези, които живеят около булевардите", каза началникът на пътна полиция във Варна главен инспектор Петко Камбуров.

По данни на КАТ в морската столица вече са проверени 386 мотора, като 83 от водачите им са засечени в нарушения, предимно с превишена скорост и нерегестрирани машини. На 23 двуколесни са прекратени регистрациите. От началото на годината до месец май във Варна са прекратени регистрациите и на 396 леки коли, чиито шофьори са засечени в груби нарушения, или неплатени в посочения срок глоби. За същия период от време по варненските пътища са намерили смъртта си 10 души, 386 са хванати зад волана с отнети книжки или изобщо без такива, 186 са били пияни, а 36 дрогирани.

"Активен контрол с мобилни камери и триножник ще бъде упражняван през целия летен сезон. Новият триножник, с който работи вече КАТ-Варна, може да засече по няколко джигита с превишена скорост едновременно на разстояние до 600 м., обясни младши инспектор Здравко Христов.

"И тази година по нашето Черноморие ще бъдат командирвани полицаи от други дирекции. По 42 униформени ще помагат на варненските си колеги всеки месец, като 4 ще са на Камчия, 8 на "Св. Константин", а останалите ще бъдат на Златни пясъци. И това лято ще има двама румънски колеги в комплексите. Очакваме и 1 полицай от Германия", обясни директорът на ОДП Варна старши комисар Даниел Пашов. Той допълни, че освен специализираните звена към РПУ-тата в морската столица, на помощ ще бъдат изпратени и 2-а обучени служители специално за борба с джебчийството, което през летния сезон нараства драстично.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама