Германският федерален прокурор е на посещение в България

11:10, 05 юни 18 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Д-р Петер Франк, федерален прокурор на Германия, е на официално посещение в София по покана на главния прокурор Сотир Цацаров.
В програмата на визитата е предвидена среща с министър-председателя Бойко Борисов, както и среща в Народното събрание с председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов. Основна тема на разговорите в Прокуратурата на Република България е сътрудничеството в противодействието на тероризма.Това е втора  среща на главните прокурори на двете страни, след посещението на главния прокурор  Сотир Цацаров в Карлсруе, Германия в края на 2017 година.

Федералната прокуратура в Германия е със седалище в Карлсруе, където е  Федералният Върховен съд, както и Конституционният съд. Федералната прокуратура има изключителна компетентност по отношение на наказателното преследване на тероризъм и другите престъпленията против републиката.

Д-р Петер Франк е германски федерален прокурор от 05.10.2015 г. Преди това е бил главен прокурор на Бавария. Работил е в Баварското държавно министерство на правосъдието, както и  като прокурор и съдия в Мюнхен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама