Отново жеги и дъжд във вторник

07:15, 05 юни 18 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Времето днес ще се задържи неустойчиво с повече слънчеви часове преди обяд. Около и след пладне отново ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Вероятността за градушки е по-голяма в източните райони.
 
Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, малко по-ниски по морския бряг. Атмосферното налягане остава малко по-ниско от средното за месеца, още малко ще се понижи.
 
В планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до края на деня на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 22 градуса, на 2000 м - около 15 градуса.
 
По Черноморието облачността ще е променлива, около и след обяд - купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. В отделни райони ще има обилни локални извалявания, възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, усилващ се и променящ посоката си по време на гръмотевична дейност. Максималните температури на въздуха ще са 25-29 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
В сряда на много места, главно през втората половина на деня, отново ще превали и прегърми, по-съществено в планинските райони. Слънчеви часове ще има преди обяд. Вятърът ще бъде северозападен, предимно слаб. Преобладаващите максимални температури ще са около и над 30 градуса.

В четвъртък вятърът ще стане от изток-югоизток, ще бъде до умерен. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на места, главно в Северна България, временно интензивни. Дневните температури слабо ще се понижат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама