Дете пострада при катастрофа с ученически автобус в Смолянско

10:15, 30 май 18 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

5-годишно дете пострада при катастрофа на училищен автобус и лек автомобил в маданското село Равнища.

Инцидентът станал във вторник около 12:50 часа, когато лек автомобил се удря в автобус. Според първоначални данни от полицията, зад волана на автомобила е бил 33-годишен мъж, който се движел с несъобразена скорост спрямо релефа на пътя и пътните условия.
 
На дясна крива, при употреба на спирачки,
колата се поднесла в лявата част на пътното платно и се ударила в насрещно движещия се училищен автобус.

При инцидента леко
ранено е 5-годишно момче от село Равнища. Детето е с повърхностна травма по главата, без опасност за живота. Оказана му е медицинска помощ от екип на Центъра за Спешна помощ-Смолян и е изписано за домашно лечение.
 

Използвани са обезопасителни колани, съобщават от полицията. В училищния автобус са се возили общо осем деца от училищата и детските градини в района, като се е движел по направление село Равнища - село Лещак - село Средногорци.

Веднага след инцидента
шофьорът на автобуса е оказал първа помощ да пострадалото дете, като същевременно е потърсена помощ и от спешните медици. "Автобусите всяка сутрин се проверяват от механик, а шофьорите преминават през медицински преглед, след което им се прави и инструктаж. До ден днешен не е допуснат автобус в неизправност да излезе на пътя, както и шофьор, който има медицински проблеми", твърди Бисер Базеников от Община Мадан, който пряко отговаря за тази дейност.

 

Местопроизшествието е посетено от екип на Пътна полиция и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама