Трудова борса за лица с по-ниска квалификация се открива в Бургас

09:00, 24 апр 18 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

22 работодатели са заяви участие в борсата, която се организира за първи път с насоченост към лица с по-ниско образование. Очакванията са да бъдат предложени над 230 работни места. За тези позиции се изисква основно образование и не е нужна предварителна квалификация. 

Безработните, които са поканени да се включат, са преминали обучения по различни професии към Бюрото по труда, но борсата може да бъде посетена и от всеки, търсещ работа, съобщи директорът на ДБТ-Бургас Живко Янакиев, предаде БНР.

„Позициите, които предлагат работодателите, са в паркостроителството, пътни работници, почистване на плажове, на басейни, работник - кухня. Ще бъдат предложени не само сезонни работни места, а и такива с постоянна заетост. Двете големи фирми в региона, които активно работят в производството на автомобилни кабели също предлагат работа. За нея се изисква сръчност и лични умения, а работниците се обучават, когато бъдат наети“, коментира Янакиев.

Янакиев съобщи още, че към края на месец март 39% от безработните лица регистрирани в Бюрото по труда-Бургас са с основно или липса на образование, но въпреки че са по – малко като бройка, те най – трудно си намират работа. Най-висока безработица има сред лицата със средно образование – 52 на сто, а 25% от безработните имат висше образование.

Борсата ще се проведе на 25 април /сряда/ от 10 до 12 часа в Дома на НХК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама