Мило Джуканович отново президент на Черна гора (СНИМКИ+ВИДЕО)

08:00, 16 апр 18 / Свят 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мило Джуканович печели президентските избори в Черна гора с 53% от гласовете. На второ място е кандидатът на опозицията Младен Боянич с 33%, сочат данни на агенция Цеми. Втори тур няма да има, а Джуканович ще управлява през следващите пет години.

Ветеран, бивш премиер и бивш президент на Черна гора, лидер на управляващата Демократична партия на социалистите - Мило Джуканович обяви победа на състоялите се вчера президентски избори.

"Резултатът от изборите е потвърждение, че Черна гора напредва по пътя на европейските ценности, европейските стандарти и пълноправното членство в Европейския съюп", заяви Джуканович, цитиран от БНТ.

В опозиционния лагер на бизнесмена Младен Боянич настроенията бяха войнствени. " Ще продължа битката. Моля моите избиратели да не смятат, че това е провал, а отправна точка за бъдеща битка", заяви Боянич.

По данни на централната избирателна комисия на Черна гора избирателната активност е била над 61%. Не се съобщава за съществени нарушения по време на вота.

С изключение на три кратки прекъсвания новият стар президент Джуканович, който сега е на 56 години, доминира на политическата сцена в Черна гора от 1991 г., когато стана най-младият премиер в Европа едва на 29 години. От тогава той е бил министър-председател на Черна гора шест пъти - за последно до октомври 2016 г., и президент от 1998 до 2002 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама