Пентагона: Сирия не можа да свали нито една ракета

18:05, 14 апр 18 / Свят 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американското министерство на отбраната проведе специален брифинг в събота относно ракетното нападение на САЩ, Франция и Великобритания в Сирия. Звучаха различни твърдения и противоположни изявления на Дамаск и на Министерството на отбраната на Русия, а именно, че всички планирани цели бяха ударени и че сирийската противовъздушна отбрана не можжа да се намеси върху никоя от ракетите и никой самолет. Това противоречи на твърденията на Русия, че 70 от 102 ракети са били свалени

„Не искаме конфликит в Сирия, но не можем да допуснем подобни груби нарушения на международното право. Ударихме успешно всяка цел!“, заяви говорителят на американското военно министерство Дана Уайт.

Генерал-лейтанант Кенет МакКензи посочи, че три обекта, които са били „фундаментални комопоненти от химическата инфраструктура на режима“ са ударени. Операцията е била прецизна, съкрушителна и ефективна. Това заяви той, като добави, че тя ще върне програмата за химически оръжия на Сирия с няколко години назад.

МакКензи отбеляза още, че нито един самолет или ракета, използвани в операцията, не са били засечени успешно от сирийската противовъздушна отбрана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама