Башар Асад – още по-решен да се бори с тероризма

15:34, 14 апр 18 / Свят 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Сирия Башар Асад оцеля седем години от опустошителната война в Сирия и силен международен натиск да се оттегли. Въздушните удари върху правителството в Сирия ще бъдат удар срещу опитите му да обедини Сирия под негово управление. Даже се предполага, че те са насочени към края на неговото президентство.

Сирийският президент Башар Асад каза в телефонен разговор с иранския си колега Хасан Рохани, че е по-твърдо решен отвсякога да се бори с тероризма в Сирия след ракетните нападения тази нощ на САЩ, Великобритания и Франция срещу сирийски военни обекти, предават световните медии.
„Тази агресия единствено ще направи Сирия и народът ѝ по-твърди в намерението си да се борят срещу тероризма за всяка педя от страната“, заяви той.

„Време е западните сили, които подкрепят тероризма, да признаят, че са загубили контрол. Те чувстват, че са загубили доверието на своите народи и на света“, посочи Асад, цитиран от пресслужбата на сирийското президентство. Рохани предупредил, че ракетните удари на западните страни срещу Сирия ще доведат до разрушения в Близкия изток.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама