Колко е висок Марк Зукърбърг и как хитрува пред Сената

20:00, 11 апр 18 / Любопитно 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера Марк Зукърбърг бе изслушан от Сената на САЩ по повод разразилия се в последно време и добиващ все по-големи мащаби скандал около Facebook и изтичането на личните данни на потребителите.

На създателя на социалната мрежа за първи път му се наложи да замени небрежната сива тениска с костюм и вратовръзка. Подобно облекло видимо е непривично за него и това си му личеше. Но една друга подробност успя да измести акцента на изслушването.

Докато едни с внимание и интерес слушаха признанията на Зукърбърг, други, по-наблюдателни, забелязаха един интересен аксесоар в цялостната картинка. Поставен на горещия стол пред сенаторите, изпълнителният директор на Facebook си послужи с малка хитрост, за да изглежда по-представително.

Освен с костюм и вратовръзка, той предвидливо се е сдобил и с т.нар. chair booster - допълнителна възглавничка, която се слага върху стола, за да изглежда седящия на него по-висок. В случая високият 1.71 м Зукърбърг е седнал на допълнителна 10-сантиметрова възглавница. Точно както някои политици се качват на малко столче, говорейки изправени зад трибуна.

Снимки в профил на седящия Марк разкриха неговата малка тайна, която за броени часове обиколи интернет и социалните мрежи, дори неговата собствена.

Както New York Post писа, представител на Facebook побърза да поясни, че възглавницата не е собственост на изпълнителния им директор, а е предоставена от Сената, каквато е обичайната практика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама