Логото на Българското председателство „разцъфна” пред НДК (СНИМКИ)

11:25, 11 апр 18 / Любопитно 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Нидерландия в България Беа тен Тъшър откриха цветната мозайка, изобразяваща логото на Българското председателство.

Тя се намира пред НДК и е направена от 38 000 цветни луковици. Те са дарени от Холандия на страната ни и бяха засадени в средата на октомври миналата година.

Дизайнер на цветната мозайка е Ян Хулдемонд, който е бил и главен дизайнер на световно известните градини Keukenhof.

Идеята за цветната мозайка е на Посолството на Кралство Нидерландия, подкрепена е от Столичната община и е израз на приятелството и партньорството на Нидерландия и България в рамките на Европейския съюз.

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че освен тази цветна мозайка, такива има и на други места в града. „Нови цветни решения имаме на самото летище и по целия път до Бояна, на входа на София, на бул. „Черни връх” и” Евлоги и Христо Георгиеви”, на детелината на бул. България” и Околовръстното”, където са засадени над 250 хил. лалета” допълни още тя.

С непрекъснато нарастващия брой на цветните решения в София, градът се нарежда сред малкото европейски столици, които имат толкова много цветя не само в парковете, но и по улиците и булевардите“, допълни още кметът на столицата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама