И тази година на живо следим любовния живот на щъркелите в с. Ярлово (ВИДЕО)

17:30, 10 апр 18 25 897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българското дружество за защита на птиците и тази година наблюдава с камера, поставена до щъркеловото гнездо, живота на двойката бели щъркели в село Ярлово, Самоковско. В официалния канал на дружеството всеки може да проследи 24 часа в денонощието какво правят щъркелите, мъжкият от които е известен като Ростислав.

След неочаквано студените и снежни пролетни дни в края на март любимите на всички бели щъркели се завърнаха по гнездата си. Така направи и единствената двойка в село Ярлово. Веднага след като заеха гнездото си беше възстановено видеонаблюдението му, съобщи БНТ.

Природолюбителите видяха, че Ростислав отново е със старата си избраница. Миналото лято те заедно успяха да отгледат едно малко. Това се случи след като Ростислав изостави щъркелката Снежи в съседното гнездо, когато тя вече беше снесла яйца. Зрителите проследиха сложните взаимоотношения между трите щъркела, намиращи се в един и същи двор и заемащи две съседни гнезда.

Ростислав и другарката му вече се редуват в семейното гнездо, като вечер по-често само единият от двата щъркела нощува в него. Природолюбителите се надяват брачното поведение на двойката да доведе до по-добър от миналогодишния резултат и щъркелите да отгледат повече от едно малко.

Снежи също се прибра в своето гнездо, но отново без партньор.

Как ще се развият отношенията между трите щъркела в село Ярлово през тази пролет и идващото лято предстои да се разбере. Можете да проследите живота им на живо от Youtube канала:

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама