Сирийската армия в бойна готовност, очаква чуждестранни удари

12:00, 10 апр 18 / Свят 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сирийските въоръжени сили и съюзниците им са поставени в пълна бойна готовност по цялата територия на Сирия и са евакуирали някои от военните си постове в очакване на възможни чуждестранни удари, съобщи ДПА, пише БТА.

Сирийската армия е в пълна готовност по всички свои летища, големи поделения в столицата Дамаск и околностите, в Хомс, както и в крайбрежните райони Латакия и Тартус", каза Рами Абдел Рахман, директор на организацията Сирийски център за наблюдение на човешките права.

Активисти заявиха, че сирийските въоръжени сили и съюзниците им са били видени да евакуират основните си военни контролно-пропускателни пунктове.

Това става, след като вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп окачестви като ужасяваща и брутална предполагаемата химическа атака в град Дума, Източна Гута, и заяви, че страната му ще реагира до два дни.

"Следим ситуацията изключително внимателно и в следващите от 24 до 48 часа ще вземем някои важни решения", каза Тръмп.

При предполагаемата химическа атака в събота срещу Дума, последния анклав под бунтовнически контрол край Дамаск, са загинали най-малко 70 души, включително деца. Сирия отрича да е имало подобно нападение.

В понеделник неидентифицирани военни самолети нанесоха удар по сирийската военна база Т-4 в провинция Хомс, при който загинаха най-малко 14 души от сирийските въоръжени сили и техните съюзници. Русия и Сирия обвиниха за атаката Израел, който отказа коментар.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама