Полицаи дебнат за джебчии около храмовете

07:30, 07 апр 18 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Девет противопожарни автомобила и 142 служители на пожарната ще бъдат дежурни в нощта на Великден. Това обяви на брифинг главен инспектор Стефан Стефанов от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Главен инспектор Стефанов информира, че са проверени общо 1 606 църкви, манастири и обекти. Връчени са били 222 разпоредителни документа във връзка със спазването на условията за безопасна евакуация, условията за първоначално пожарогасене и условията за пожарна безопасност в самите обекти. 29 противопожарни автомобила ще бъдат позиционирани до по-големи църкви, а 142-ма пожарникари ще бъдат дежурни в нощта на празника. 

118 храма в София ще бъдат охранявани от целия ресурс на "Охранителна полиция" по време на мероприятията на Великден, допълни комисар Борислав Муеров, началник отдел "Охранителна полиция" в СДВР, предаде News.bg. За спокойното провеждане на празниците са били проведени и срещи с представителите на църковните настоятелства и с охранителните фирми, ангажирани с охраната на храмовете.

"Всички охранителни фирми са уведомени за големия наплив от граждани, които ще посетят големите търговски обекти в София, запознати са и със закона за тероризма. С църковните настоятелства нещата също са стиковани", обясни комисар Муеров. За безопасността на гражданите ще бъдат включени и оперативни работници, ангажирани със справянето с джебчийски кражби. 

"Ще бъдат изградени филтровъчни пунктове на всички големи храмове, на които ще се извършват проверки на избрани лица, за които има съмнение, че са употребили наркотици или са в нетрезво състояние", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама