Прокурорът по делото "КТБ": адвокатите на Цветан Василев политизират процеса

14:40, 27 мар 18 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокурорът по делото "КТБ" Иван Гешев обвини адвокатите на основния подсъдим Цветан Василев в политизиране на процеса. Гешев и останалите двама наблюдаващи прокурори се възползваха от правото си на реплика на аргументите на защитниците по делото за фалита на Корпоративна търговска банка, че то трябва да бъде прекратено, съобщи БНР.

Днес Специализираният съд решава дали да прекрати делото, в което обвиняеми са 18 души.

Обвинението си Гешев извлече от често споменаване от адвокатите на част от 18-те подсъдими на името на Делян Пеевски. Според шефа на спецпрокуратурата, внушението, че процесът е политически и Цветан Василев е жертва на такъв процес, работело за процедурата му по екстрадиция в Сърбия. Политическо съдебно преследване е един от основните аргументи, с които сръбските магистрати могат да откажат да предадат банкера на българската прокуратура, която пък, е издала заповед за 72-часовия арест на Цветан Василев в момента, в който приключи процедурата.

Гешев опонира и на тезата на адвокатите, че в отсъствието на банкера делото не може да бъде изяснено по същество и затова то трябва да бъде подкрепено като напомни, че Цветан Василев сам е избрал да отиде в Белград и обеща след време, когато процесът тръгне всички да научат защо именно изборът на сръбската столица е бил изборът на Цветан Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама