Нина Николина и „Магическите гласове на България“ в Берлин за 24 май

11:00, 24 мар 18 / Култура 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След успеха на Гала концерта “Женските гласове на България” в престижната зала Cité de la musique в Страсбург, посветен на Българското председателство, спектакълът в нов вариант ще бъде показан в Берлин на 24 май, деня на славянската писменост и култура.

Не очаквахме такъв възторжен прием, защото публиката беше предимно от чужденци – дипломати, хора, изкушени от музика, доста претенциозна и взискателна аудитория”, каза Нина Николина, която дебютира като музикален продуцент. Тя е подбрала изцяло репертоара на “Магическите гласове на България”, а заедно с Ема Константинова, Любомира Костова и Георги Тошев участва в създаването на музикалния спектакъл.

Женските гласове на България” е част от културната програма на Българското председателство, а концертният формат е създаден по предложение на Диана Игнатова , директор на Българския културен институт в Париж.

Спектакълът има за цел да разкаже и покаже вокалното и музикално разнообразие на страната ни в различни жанрове – традиционно пеене, хорово, църковно –славянски песнопения, опера и смесването на народна музика с модерен бийт.

Новата формация “Магическите гласове на България” събира някои от най –гласовитите певици на народни песни, като -  Александра Борисова, Бисерка Пиларска, Атанаска Бонева, Таня Първанова, Еличка Кръстанова.

Нина Николина се представя и с друг свой популярен проект “Пендара етно проджект”, в който народната музика се среща със съвременната електронна сцена. Там певицата си партнира с известния перкусионист и композитор Калин Вельов. За концерта в Берлин екипът подготвя изненади.

Ще заложим много повече на ритмичните песни, ще има вокално разнообразие, ще представим различни фолклорни области на България”, разказва Нина Николина.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама