Квартет „Tanguarda“ носи във Варна горещата страст на тангото

13:00, 24 мар 18 / Култура 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският музикален фестивал ще разпали публиката в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център с аржентински ритми на 10 април в една взривно емоционална вечер на музика и танци.

След разтърсващия концерт на мега звездата Найджъл Кенеди, с който беше официално открит ХV Европейски музикален фестивал Варна 2018, започва серия от силни пролетни концерти, сред които особено ярко блести гастролът на квартет „Tanguarda”. Емоцията на аржентинското танго в звук и танц ще сгрее сърцата на на варненската публика в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 10 април от 19:00.

Tanguarda” е международен проект, в центъра на който е една вдъхновяваща варненка – Мария Мартинова. Самата тя е музикант с международно признание и горещ почитател на тангото и се изявява и като професионален танцьор. След Музикалната академия в София Мария завършва легендарния Julliard School, Ню Йорк, със стипендията „Владимир Хоровиц”. Защитава магистратура в Ротердамската консерватория при Агилес дел Виня. Кариерата й преминава през сцени като Концертгебау, Амстердам, St. Martin-in-the Fields, Барбикан и Уигмор хол в Лондон, Wiener Recital Hall в Залцбург, Alice Tully Hall, Ню Йорк.

Темпераментът на Мария Мартинова обединява в един проект емблематични фигури на тангото като Марсело Нисинман – изпълнител на бандонеон, роден и изградил майсторството си в Буенос Айрес, композитор, последовател на своя ментор Астор Пиацола. В квартета участват още цигуларят Сирил Гарак, утвърдил се като един от най-търсените танго цигулари и Винфрид  Холценкамп – признат като най-уважавания танго басист в Европа. Емоцията в концерта ще бъде изведена на много по-горещо ниво от танцьорите Селин Руис и Жереми Бребар - танцова двойка с множество концертни изяви в Европа и Америка.

Пред варненската публика „Tanguarda“ ще представят творби от Астор Пиацола, Марсело Нисинман, Агустин Барди и Освалдо Тарантино.

В продажба са билетите за този горещ спектакъл, който ще се случи в Зала 1 на Фестивалния и конгерсен център на 10 април. Билетите са на цени от 20 до 50 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама