Музей на бъдещето отворя врати в Дубай през 2019 г.

16:05, 14 фев 18 / Любопитно 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Музей на бъдещето, в който ще бъдат изложени проекти и концепции, които ще променят съществено живота на хората по света, системите за държавно и частно управление и ще определят насоките за развитие в икономическата и научно-техническата сфера, ще отвори врати в Дубай през 2019 г., предаде ТАСС.

Музеят ще стане най-големият в света форум за демонстриране на нови изобретения и иновационни проекти, както и за срещи, семинари, лекции и мастер-класове с участието на професионалисти на най-високо ниво, отбелязаха представителите на проекта.

Една от темите в експозицията на музея ще е влиянието на изкуствения интелект върху различни страни от живота на хората през следващите няколко десетилетия, откриването на нови възможности и хоризонти в икономическата и научно-техническата област, предаде БТА.

"Музеят на бъдещого ще стане уникален инкубатор за футуристични иновации и дизайн", заяви премиерът на ОАЕ Мохамед бен Рашид ал Мактум. "Възнамеряваме ОАЕ да бъдат важен участник в процесите на бъдещото развитие", допълни той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама