Москва: Обледени сензори са предизвикали самолетната катастрофа

12:15, 14 фев 18 / Свят 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руски експерти, които разследват самолетната катастрофа от изминалия уикенд в района на Москва, която уби 71 души, съобщиха, че аварията може да е причинена от заледяване на сензори за отчитане на скоростта, което води до подаване на грешна информация в пилотската кабина.
От самолета не е постъпил сигнал за техническа неизправност преди катастрофата. Съгласно информация, която изтече скоро след инцидента, командирът на полета отказал важна процедура – оглед на самолета за обледяване на различни елементи и части от летателната машина. Предполага се, че е възможно решението да е продиктувано от обстоятелството, че полетът вече е закъснявал заради интензивния трафик.

Екипи на аварийните служби продължават да събират „елементи“ на самолета в дълбокия сняг на мястото на неделната катастофа. Във вторник аварийното министерство съобщи, че са събрали 1400 части от тялото и 500 самолетни фрагмента.

Над 700 души участват в събирането на улики за катастрофата. Има и екипи от следователи, които събират ДНК, за да идентифицират жертвите със сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама