Откраднаха 21 машини за биткойни

12:15, 13 фев 18 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

21 машини за криптовалута са откраднати в Благоевград. Стойността им е над 200 000 лева, съобщиха от Районна прокуратура-Благоевград.

Кражбата е станала в частен офис, който се занимавал с виртуална валута. Офисът се е помещавал на петия етаж в административна сграда на бул. "Васил Левски". 

По неофициална информация крадците са били поне трима и са действали светкавично.Между 17 и 19 ч. вечерта те заглушили охранителната система и бързо успели да задигнат машините за биткойни и да избягат в неизвестна посока. 

Апашите обаче успели да изнесат само 21 машини „Антмайнер С 9“, останали са още много, съобщи "24 часа". Въпросните машини са известни като bitcoin miner и служат за добиване на свободни биткойни от интернет пространството. Стойността на всяка една от тях като нова е 8 000 евро. На денонощие една може да "изкопае" около 50 евро.

Липсващите машини били собственост на трима души, като един от тях притежавал 14 броя.

Помещението, в което били разположени машините, не било оборудвано с климатична инсталация или климатик, като вследствие на работата им се стигало до сериозно загряване. Поради необходимостта от допълнително охлаждане помещението било с отворено врата.

Работата по случая продължава с активни действия по разследването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама