Нено Димов: Румъния проектира огромна ски дестинация, за да измести България

21:46, 05 фев 18 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"До момента не е имало някой, който да е искал да се види с мен и не се е видял. Миналата седмица посредничех между министерството, общината и гражданското сдружение, занимаващо се с проблема, за да можем да направим интегриране на информацията, която те от гражданското сдружение събират за качеството на въздуха. Ние като система имаме малко, но много скъпи станции. Те имат много, но не толкова ефективни. Ако работим заедно, ако намерим комуникация между двете системи, ще има съпоставка на данните", заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов в “Още от деня” по БНТ 1.

По думите му основните замърсители на въздуха са домашното отопление с твърдо гориво, автомобилните изпарения и на последно място - индустриалното замърсяване. 

Според Димов протестите за Пирин се базират на "стария Гьобелсов принцип". 

"Има две групи. Едната е с чисто политически амбиции и опорки. Другата вероятно са искрено притеснени. В Пирин говорим единствено за водохващания и питейни нужди... Когато има момент на политическа манипулация, хората могат да бъдат заблудени, да повярват. Аз имам задължението да си гледам закона и да си изпълнявам нещата. Не говорим само за Пирин, Рила и Витоша. Говорим за българските планини", отбеляза Димов.

Темата за протестите за Пирин министър Димов продължи така: „Там говорим само за водохващане и питейни нужди. Дори планът да говори едно, законът забранява, което е по-важно. Имам задължението да спазвам закона. Не можем да спрем развитието на туризма. Искаме по-високи доходи и пенсии - те трябва да дойдат отнякъде“.

Нено Димов отбеляза, че концесията едва ли ще се реализира скоро и добави: „Румъния проектира огромна ски дестинация, за да измести България. В Европа има построени 274 съоръжения и никой не протестира.”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама