Природозащитници протестираха по време на екофорум в София

16:54, 05 фев 18 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Природозащитници излязоха на протест пред сградата, където се провежда 21-ят Европейски форум за екоиновации.

Той ще е на 5-ти и 6-ти февруари в София Тех Парк. Организира се съвместно от Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите на Република България. Сред предвидените за обсъжданите теми са екологичните иновационни решения за подобряване на качеството на въздуха.

Част от протестиращите носеха бурканчета с чист въздух. „Няма как да говорим за чист въздух и в същото време да позволяваме изсичането на вековни гори. Пирин е доставчик на чист въздух и трябва да се погрижим за него”, каза един от протестиращите.

При откриване на събитието министърът на околната среда и водите Нено Димов бе прекъснат от няколко природозащитници, които издигнаха плакати и се чуха викове за оставка.

При всички положения съм много щастлив, че живея във времена, в които това можеше да се случи”, каза министърът. След това сподели, че си спомня първата половината от неговия живот. „Живях във време, в което това нямаше как да се случи”, каза той и посочи, че сега живеем в демокрация, където хората имат различни мнения.

Където хората могат да изразят тези мнения, между които ние политиците трябва да намерим баланс", добави той.

Форумът в София бе открит от министъра на околната среда и водите Нено Димов и от ръководителя на Генерална дирекция по околна среда на Европейската комисия Даниел Кайеха Креспо. Видеообръщение направи европейският комисар по околната среда, морско дело и рибарство Кармену Вела.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама