Цацаров: При операция задържахме 32 кг. хероин

12:11, 05 фев 18 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В неделя бяха задържани 32 кг хероин. Проведена е и операция за противодействие на трафик на оръжия”, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров след представянето на резултати от изследване за контрабандата на цигари.

Наркотикът е заловен в товарен автомобил с турска регистрация, управляван от български гражданин с инициали Л.И., и с втори шофьор - турски  гражданин с инициали T.A.

Камионът е превозвал цветя от Холандия до Турция.

При извършена митническа проверка е установено наличието на два сака, пълни с общо 16 бели прозрачни пликове, покрити с дрехи. Пликовете съдържат жълто-кафява кристална маса, която при полеви наркотест реагира положително на хероин. Общото тегло на пликовете е 32 кг.

„Усилията и на Прокуратурата, и на МВР, са свързани не само с противодействието на незаконната търговия с цигари. Това е само един от спектрите на работата ни, свързани и с противодействие на незаконния трафик на наркотични вещества”, посочи той.

Пред журналисти главният прокурор обясни, че се очаква по-късно от Специализираната прокуратура да дадат информация за операциите.

Сотир Цацаров се похвали, че контрабандата на цигари е паднала до 6%. Той обаче подчерта, че тя не е навсякъде равномерна. Според него обяснимо е тя да е висока в Хасково по географски причини, но необяснимо е да е висока в Пазарджик и Велико Търново.

По повод информация на израелски медии, че не Хизбула стои зад атентата в Сарафово, тъй като името им не фигурира в обвинителния акт и може ли да има такава версия Сотир Цацаров коментира: „За нас няма версии, каквито биха били развивани от един или други израелски медии. Българската прокуратура обвинява конкретни лица, както е навсякъде по света. Не обвиняваме организации, държави, движения, независимо дали биха били квалифицирани като прогресивни или терористични“.

„Извършителите са физически лица и такава е логиката на наказателното право. Не се занимаваме с организации и не ги обвиняваме. Всичко останало са въпроси на външна политика“, каза още главният прокурор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама