Арести на "ало" измамници в Хасковско и в Берковица

10:48, 05 фев 18 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти на РУ-Димитровград задържаха телефонен измамник при получаване на 5000 лева от 68-годишна жена, съобщи МВР.

32-годишният жител на сливенското село Сборище е бил засечен в рамките на провежданата на територията на Хасковска област операция. Криминалисти на РУ-Димитровград забелязали колата, с която се придвижвал, със сливенска регистрация. Предприели  проследяване и го заловили на адрес на ул. „Илинден“ в града, докато прибирал хвърления през терасата на жилището плик с 5000 лева. 

Установено е, че малко преди това той позвънил на телефона на 68-годишната жена, представил се за полицейски служител и по познатата вече измамна схема я убедил да съдейства на служителите на реда за залавянето на пореден престъпник. По случая е образувано досъдебно производство.

Криминалисти от Берковица пък задържаха 42-годишния Д.С. от същия град, малко след като прибрал пари на възрастна жена,
по данни на Областната дирекция на МВР в Монтана, съобщи "24 часа".

Д.С. позвънил по телефона на 80-годишната З.И., представил се за неин роднина и заявил, че му трябват спешно пари, уж да купи агрегати. Жената оставила 100 лева на уговорено място до дома й в Берковица, но после се усъмнила в своя "роднина" и позвънила в полицията. 

Д.С. бил задържан малко след като взел парите. Той ще остане в ареста, докато се изясни дали е действал сам или друг го е пратил да прибере банкнотите.

През миналата година в област Монтана са извършени над 60 телефонни измами, при които жертви са предали на мними полицаи или роднини над 300 000 лева. Полицията е заловила три групи измамници, задържани с постоянни мерки и над 20 000 лева са били върнати на възрастни хора.

Напечатани са и листовки с указания как хората да се пазят от телефонни измами, но въпреки това измамите продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама