Кметът на Септември обжалва размера на гаранцията си

08:20, 05 фев 18 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Септември ще обжалва размера на гаранцията, която съдът му поиска, за да излезе от ареста. Той беше пуснат под гаранция от 250 000 лева. Десетки жители на града му и околните села организираха протест в негова защита, на който заявиха, че ще събират пари за сумата.

Рачев е с две обвинения - за умишлена безстопанственост и за сключване на неизгодни сделки. Разследващите намерили в дома на градоначалника тефтер, в който обвиняемият записвал печалбите от всяка обществена поръчка, уредена по „втория начин".

От специализираната прокуратура съобщиха, че в нощното шкафче на кмета са открити справки от ДАНС, за които няма обяснение защо са попаднали там. Те са съдържали информация за местните избори от 2105 години „по направление купуване на гласове”, съобщи Иван Гешев, административен ръководител на Специализираната прокуратура. Тепърва ще се изяснява как копия от тези документите са стигнали до кмета.

Според прокуратурата кметът е източвал общината посредством 14 приближени фирми, на които е възлагал обществени поръчки за над 13 милиона лева.

Прокуратурата е повдигнала и обвинение на общински служител, който е разпределял парите за обществените поръчки към фирмите, близки до Марин Рачев. Той беше освободен срещу гаранция от 10 000 лева.

снимка: БГНЕС

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама